Ovitki za telefon – Modna muha ali nuja?

Ovitki za telefon – Modna muha ali nuja?

Ovitki za telefon postajajo čedalje bolj popularni. Ampak zakaj?

Vsi vemo, da se tehnologija pametnih telefonov po svetu širi čedalje hitreje in da je zmeraj manj tistih, ki temu ne sledijo. Velika podjetja, ki izdelujejo mobilne telefone in jih prodajajo po vsem svetu, med sabo tesno tekmujejo in se trudijo za zadovoljstvo svojih strank. Prav zaradi te tekmovalnosti, pa morajo podjetja kot so Apple, Samsung, Huawei ustvarjati kvalitetne, napredne in elegantne pametne telefone, ki navdušijo in premamijo mnogo ljudi. Telefoni postajajo čedalje naprednejši, vzporedno s tem, pa naraščajo tudi cene le teh.

Prav zaradi tega, pa je pomembno, da svoje telefone dobro zavarujemo, saj moramo v primeru poškodb le teh globoko poseči v žep. Ovitki za telefon so stvar, ki na svetu postajajo čedalje večji trend in čedalje bolj popularni. A včasih se sprašujemo, če je to dejansko stvar, ki nam bo obvarovala telefon, ali je to zgolj modna muha, ki polepša videz našega telefona. Lahko bi rekli, da drži oboje.

Seveda pa je vse odvisno od posameznika. Ljudje z globokimi žepi, si ovitka sploh ne bodo kupili, saj si bodo v primeru poškodbe telefona, raje privoščili kar novega ali pa si bodo privoščili ovitek zgolj kot modni dodatek. Tisti z bolj plitvimi žepi, pa bodo bolj premišljeni pri nakupu ovitkov za telefon. Namreč le temu, bodo želeli zagotoviti oboje – se pravi eleganco in zaščito. Toda kako uskladiti oboje?

Sprva moramo poskrbeti za zaščito, saj je to prva prioriteta, če že kupujemo »ovitek«… Ločimo dve vrsti med ovitki za telefon. Na eni strani imamo ovitke zgolj za zadnji del telefona (za ohišje), ki omogočajo nemoteno uporabo telefona, nemoteno sprejemanje klicev, pisanje sporočil itd., na drugi strani pa imamo ovitke na preklop, ki so kot nekakšna torbica, saj telefone obvarujejo z vseh strani in nudijo precej boljšo zaščito pred padci in praskami.

Prednost ovitkov zgolj za ohišje je, da so mnogo enostavnejši za namestitev, bolj priročnejši, ter po večini tudi elegantnejši.Ti ovitki odlično varujejo robove, ohišje, ter po eni strani tudi ekran, saj ti zaščitni ovitki segajo čez zaslon in ga v primeru padca odlično obvarujejo. Ti ovitki za telefon dobro razbremenijo silo, ki nastane pri padcu, še posebej, če imate ovitek iz silikona. Ovitki za telefon, ki nudijo zaščito samo na zadnji strani telefona oz. ovitki narejeni za zaščito ohišja, omogočajo tudi nemoteno delovanje vseh tipk ohišju telefona, kar pa je zelo pomembna zadeva pri nakupu ovitka. Prav zato pa se večina ljudi odloča za nakup le teh… Dejansko je edina njihova pomankljivost to, da telefona ne obvarujejo na sprednji strani, zaradi česar pa lahko na ekranu nastanejo številne praske. Cena teh vrst ovitkov se v Sloveniji giblje od 20€ pa vse tam do 50€ za najnovejše telefone, kar je relativno zelo veliko v primerjavi z ceno telefonov. Prav zaradi tega pa Vam naša spletna trgovina nudi izjemno kakovostne ovitke v širokem izboru po izjemno ugodnih cenah. Namreč cene se pri nam za to vrsto ovitkov gibljejo od 6€ pa do približno 15€.

Na drugi strani pa so ovitki na preklop, za katere bi lahko rekli, da mnogo bolje oz. skoraj 100% obvarujejo vašo napravo.

(Vir: Samsung.com)

Odlična lastnost teh ovitkov je tudi to, da imajo dodatni prostor za nošenje različnih kartic oz. denarja. Pogosto imajo ti ovitki tudi možnost za prilagajanje kota, pod katerim si lahko nastavimo telefon npr. za ogled videoposnetkov, slik… A za to vrsto ovitkov se odloča majhno število ljudi, saj so ti ovitki za telefon po večini manj elegantnejši in so načeloma bolj robustni. Večinoma so ti ovitki tudi malenkost težje namestljivi. Prednost teh ovitkov pa je, da zraven ne potrebujemo zaščitne folije oz. zaščitnega stekla, ki bi varoval telefon pred različnimi praskami, saj ta ovitek že sam po sebi obda telefon tako na ekranu oz. steklu, kot tudi zadaj na ohišju.

Zato bi lahko sklepali, da se ljudje ne odločajo za nakup ovitka, zgolj da bi obvaroval telefon, temveč bolj zaradi elegance, ki pa je bolj prisotna na ovitkih samo za ohišje. Torej bi lahko rekli, da so ovitki bolj modna muha oz. trend, kot pa karkoli drugega.

In ko se navsezadnje vprašamo, kaj je najboljše za naš telefon…Seveda vsi pomislimo tudi na zaščito ekrana. Zato najbolje poskrbi zaščitna folija oz. še boljše – zaščitno steklo. Cene le tega se v Sloveniji gibljejo od 15 – 25€, kar pa ni veliko, če primerjamo npr. da nas menjava počenega stekla lahko stane od tudi 200-250€ pri najnovejših telefonih! Zato preventivni ovitki za telefon in zaščitno steklo nikakor nista odvečni in neuporabni stvari.

Zapri
×
×

Cart