Ovitki za telefon – Modna muha ali nuja?

ovitki za telefon

(Ovitki za telefon postajajo čedalje bolj popularni. Ampak zakaj?)

Vsi vemo, da se tehnologija pametnih telefonov po svetu širi čedalje hitreje in da je zmeraj manj tistih, ki temu ne sledijo. Velika podjetja izdelujejo mobilne telefone in jih prodajajo po vsem svetu. Med sabo tesno tekmujejo in se trudijo za zadovoljstvo svojih strank. Prav zaradi te tekmovalnosti, pa morajo podjetja kot so Apple, Samsung, Huawei ustvarjati kvalitetne, napredne in elegantne pametne telefone. Ti pa morajo navdušiti in premamiti mnogo ljudi. Telefoni postajajo čedalje naprednejši, vzporedno s tem, pa naraščajo tudi cene le teh.  Preberite več...

Prav zaradi tega, pa je pomembno, da svoje telefone dobro zavarujemo, saj moramo v primeru poškodb le teh globoko poseči v žep. Ovitki za telefon so stvar, ki na svetu postajajo čedalje večji trend in čedalje bolj popularni. A včasih se sprašujemo, če je to dejansko stvar, ki nam bo obvarovala telefon, ali je to zgolj modna muha, ki polepša videz našega telefona. Lahko bi rekli, da drži oboje.

Seveda pa je vse odvisno od posameznika. Ljudje z globokimi žepi, si ovitka sploh ne bodo kupili, saj si bodo v primeru poškodbe telefona, raje privoščili kar novega ali pa si bodo privoščili ovitek zgolj kot modni dodatek. Tisti z bolj plitvimi žepi, pa bodo bolj premišljeni pri nakupu ovitkov za telefon. Namreč le temu, bodo želeli zagotoviti oboje – se pravi eleganco in zaščito. Toda kako uskladiti oboje?

Sprva moramo poskrbeti za zaščito, saj je to prva prioriteta, če že kupujemo »ovitek«… Ločimo dve vrsti med ovitki za telefon. Na eni strani imamo ovitke zgolj za zadnji del telefona (za ohišje), ki omogočajo nemoteno uporabo telefona, nemoteno sprejemanje klicev, pisanje sporočil itd., na drugi strani pa imamo ovitke na preklop, ki so kot nekakšna torbica, saj telefone obvarujejo z vseh strani in nudijo precej boljšo zaščito pred padci in praskami.

(Vir: Samsung.com)

Prednost ovitkov zgolj za ohišje je, da so mnogo enostavnejši za namestitev, bolj priročnejši, ter po večini tudi elegantnejši.Ti ovitki odlično varujejo robove, ohišje, ter po eni strani tudi ekran. Saj ti zaščitni ovitki segajo čez zaslon in ga v primeru padca odlično obvarujejo. Ti ovitki za telefon dobro razbremenijo silo, ki nastane pri padcu, še posebej, če imate ovitek iz silikona. Ovitki za telefon, ki nudijo zaščito samo na zadnji strani telefona oz. ovitki narejeni za zaščito ohišja, omogočajo tudi nemoteno delovanje vseh tipk ohišju telefona. Prav zato pa se večina ljudi odloča za nakup le teh… Dejansko je edina njihova pomankljivost to, da telefona ne obvarujejo na sprednji strani, zaradi česar pa lahko na ekranu nastanejo številne praske. Cena teh vrst ovitkov se v Sloveniji giblje od 20€ pa vse tam do 50€ za najnovejše telefone, kar je relativno zelo veliko v primerjavi z ceno telefonov.

Na drugi strani pa so ovitki za telefon na preklop, za katere bi lahko rekli, da mnogo bolje oz. skoraj 100% obvarujejo vašo napravo.

(Vir: Samsung.com)

Odlična lastnost teh ovitkov je tudi to, da imajo dodatni prostor za nošenje različnih kartic oz. denarja. Pogosto imajo ti ovitki tudi možnost za prilagajanje kota, pod katerim si lahko nastavimo telefon npr. za ogled videoposnetkov, slik… A za to vrsto ovitkov se odloča majhno število ljudi, saj so ti ovitki za telefon po večini manj elegantnejši. Večinoma so ti ovitki tudi malenkost težje namestljivi. Prednost teh ovitkov pa je, da zraven ne potrebujemo zaščitne folije oz. zaščitnega stekla. Saj ta ovitek že sam po sebi obda telefon tako na ekranu oz. steklu, kot tudi zadaj na ohišju.

Zato bi lahko sklepali, da se ljudje ne odločajo za nakup ovitka, zgolj da bi obvaroval telefon, temveč bolj zaradi elegance, ki pa je bolj prisotna na ovitkih samo za ohišje. Torej bi lahko rekli, da so ovitki bolj modna muha oz. trend, kot pa karkoli drugega.

In ko se navsezadnje vprašamo, kaj je najboljše za naš telefon…Seveda vsi pomislimo tudi na zaščito ekrana. Zato najbolje poskrbi zaščitna folija oziroma še boljše – zaščitno steklo. Cene le tega se v Sloveniji gibljejo od 15 – 25€, kar pa ni veliko, če primerjamo npr. da nas menjava počenega stekla lahko stane od tudi 200-250€ pri najnovejših telefonih! Zato preventivni ovitki za telefon in zaščitno steklo nikakor nista odvečni in neuporabni stvari.

content

 

Apple ali Samsung?

Apple ali Samsung?

 

 

Pametni telefoni so na trgu že kar nekaj časa in ljudje smo se nanje dodobra navadili. Ponudba na trgu je izjemna, toda vsi vemo, da pametni telefoni med sabo seveda niso enaki. Tako se ob nakupu marsikdo vpraša kateremu proizvajalcu zaupati oziroma koga izbrati? Znano je, da sta najbolj vplivna in mogočna proizvajalca na trgu pametnih telefonov podjetji Apple in Samsung. Gre za največja konkurenta na trgu, ki se močno borita za svoje stalne stranke in za pridobivanje novih.  Preberite več...

Tako eden kot drugi imata veliko zvestih in zagrizenih privržencev, ki se za prestop k drugemu proizvajalcu le stežka odločijo. Ko se na pametni telefon in njegov operacijski sistem nekega proizvajalca namreč dobro navadimo, potem večina nima neke posebne želje, da bi svojo navado menjala, sploh če smo s telefonom zadovoljni. To pa potem seveda precej otežuje prestop k drugemu ponudniku. Prav zaradi tega si velika podjetja ne smejo privoščiti kakšnih večjih ali celo usodnih napak, zaradi katerih bi lahko izgubila svoje zveste stranke, saj se te po spremembi k njim najverjetneje dolgo časa ne bi več vrnile.

Seveda pa na tem mestu potem sledi vprašanje, zakaj pa se sploh odločamo za nakup pri enem ali drugem proizvajalcu. Zakaj torej Apple ali Samsung? Kaj so tiste glavne prednosti, ki nas prepričajo v nakup?

Prednosti Samsunga:

samsung

Samsung sodi med proizvajalce telefonov z najdaljšo tradicijo. Proizvajajo široko paleto pametnih telefonov in različnih drugih dodatkov. Modeli pametnih telefonov znamke Samsung vključujejo:

• Android operacijski sistem – ima globalni ugled za milijone aplikacij prek Google Playa. Prav tako omogoča integracijo naprednih računalniških tehnologij in programske opreme v mobilne telefone.

• Najnovejša tehnologija – Samsung ponuja prav vse najnovejše in najsodobnejše funkcije, ki lahko dosežejo vse, kar vsak mobilni telefon trenutno lahko doseže. Vključujejo mobilne denarnice, fotoaparate zelo visoke ločljivosti, zemljevide in GPS sledenje, hitro brskanje po spletu ter močno razširjen pomnilnik in še mnogo drugih lastnosti.

• Kompaktna zasnova – pametni telefoni Samsung so zelo trpežni in nam vsekakor služijo več let, če jih le dobro vzdržujemo. Telefone te znamke najdemo stare tudi že več kot pol desetletja, pa še zmeraj delujejo odlično. No, to se pri Apple-ovih iphonih le stežka lahko zgodi. Zaradi njihove precej manj kompaktne sestave. Prav to pa privabi  kupce Samsungovih telefonov in jih osrečuje.

Cene Samsung pametnih telefonov se raztezajo vse od 50 pa do 900 evrov, kar pomeni, da ponujajo širok izbor ponudbe prav za vse kupce.

Prednosti Apple:

iPhone

Apple je eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev pametnih telefonov. Njegova glavna značilnost je izjemen razvoj, tako različnih praktičnih funkcij telefona, kot tudi njegov design. Njihovi telefoni so med kupci eni najbolj pričakovanih telefonov na trgu. Se spomnite noro dolgih vrst, ki so bile pred trgovinami istore v času prihoda novega iPhona X, pa tudi vse njegovih drugih telefonov? No, to se dogaja tudi zato, ker novi iPhoni na trg prihajajo redkeje kot drugi telefoni; Samsung denimo ima poleg serije S tudi serijo J, A…
In kakšne so torej glavne prednosti Apple iPhonov?

• IOS operacijski sistem– čeprav je manj zaželen kot Android, IOS ni na noben način slabši oziroma manj kvaliteten kot Android. Operacijski sistem IOS nudi iTunes, kjer najdemo različne video in audio vsebine, potem Apple Store, ki je kot nekakšna Android-ova Trgovina play za prenos vseh vrst aplikacij v ponudbi.  IOS nudi tudi mobilno denarnico Apple Pay in Touch ID (prepoznavanje prstnega odtisa), kot varnostna zapora za številne zaupanja vredne aplikacije.

• Elegantna zasnova – Brez dvoma je, da so Apple telefoni estetsko najbolj dovršeni telefoni na svetovnem trgu pametnih telefonov. Njihovo ohišje, gumbi na njem in zaslon so dejavniki, ki telefon naredijo še toliko bolj razpoznaven in zaželen med kupci.

• Najnovejša tehnologija – Tako kot Samsung, tudi Apple-ovi iPhoni vključujejo najnovejšo tehnologijo za mobilne telefone.

Apple, kot smo že omenili, svoje pametne telefone izdaja manj pogosteje kot denimo Samsung. Saj je serij iPhonov precej manj, kot serij pri Samsungu. Zaradi tega ima Apple kar nekaj izzivov pri naboru kupcev. Saj so njihovi telefoni zaradi visokih cen precej manj dostopni širši publiki, kot je to značilno za Samsung. Samsung se je temu izognil, ko so naredili denimo serijo A in J. Ti seriji sta cenovno nekoliko dostopnejša tistim, ki nimajo tako globokih žepov. Po drugi strani pa Apple s to svojo cenovno politiko in dostopnostjo tistim z bolj globokimi žepi, daje vtis, da si tega telefona vsak pač ne more privoščiti, tistemu, ki ga ima, pa tako na nek način povečuje ugled.

Če vse skupaj povzamemo sta Samsung in Apple največji podjetji v ponudbi pametnih in tehnično dovršenih  telefonov na svetu. Tekma za to, kdo bo bolj prepričal in navdušil kupce seveda privablja medije, ki o vsaki izdajo novih modelov z veseljem poročajo, kupci pa to množično prebirajo. Seveda pa je na koncu odločitev, kateri telefon vam najbolj ustreza, vaša. Kot smo ugotovili, imata tako eden kot drugi svoje prednosti, pa tudi kakšno manjšo pomanjkljivost, a vsi vemo, da brez njih ne moremo. Pa srečno izbiro!

content

Zapri
×
×

Cart